بیگی بیگم: اسم اصلی او « تاجلو بیگم » یا «تاجلی بیگم» دختر مهماد بیک (محمد بیک) بن حمزه بیک بکتاش موصلو (از ترکمانان موصل) است و همسر شاه اسماعیل، سر سلسله شاهان صفوی می باشد. این زن نیکوکار و متدین در سال ۹۲۵ هجری قمری بنای روضه مقدسه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را تجدید نمود و ایوان صحن عتیق (ایوان شمالی) را نیز همراه بقعه بنا کرد. او املاک بسیاری که واقع در قم و سلطانیه بوده، به آستان قدس فاطمی در قم وقف نموده است.
( کتاب تاریخ متولیان، حمید رضایی، ص ۶۴ )
موقوفات شاه بیگی بیگم : متن وقف نامه شاه بیگی بیگم، همسر شاه اسماعیل صفوی که در تاریخ ۱۰ صفر ۹۲۹ هجری قمری نوشته شده و بر طبق آن املاکی در قم و سلطانیه بر آستان مقدس فاطمی واقع در بیرون دروازه ساوه قم وقف شده و تولیت شرعی آن به سید مرشدالدین رشید الاسلام متولی شرعی آستان مقدس واگذار گردیده و این سند از لحاظ جغرافیای تاریخی نیز حائز اهمیت بوده و عبارتست از:
وقف کردم از روی نیت خالص و صادقانه به امید قرب خداوند متعال در حالتی که از طرف من، همه نوع تصرفات شرعی امکان پذیر و صحیح است و همه آنچه از املاک و عرصه ها وقف می کنم، بدون منازع و مانع و بصورت صحیح و از روی حق است و در نزد قضات و والیان ثبت شده است.
- بیست سهم از بیست و چهار سهم از باغی که لنجرود نامیده می شود و در ناحیه « وازکرود » از توابع شهر قم، همچنین کل قطعه زمین مشهور به « زمین سفید »
- یک سوم تام شایع از کل مزرعه ای بنام مزرعه شریک آباد از مزارع روستای قاسم آباد از روستاهای شهر قم
- یک سوم یه اضافه نصف از شش سهم تام شایع از کل مزرعه ای که در قمرود است و خطیر آباد نامیده می شود و از توابع شهر قم است.
- یک ششم تام کامل شایع از کل روستایی که مشهور است و نامیده می شود به کوار و دولاب کوار از روستاهای وازکرود از توابع شهر قم و همچنین دو سوم شایع از کل سرآسیایی که میانین نامیده می شود.
- یک سوم تام شایع از مزرعه ای که خزانجرد (خدایجرد) نامیده می شود و از توبع وازکرود در اطراف شهر قم است و همچنین نصف تام شایع از کل باغی که عین الزاد نامیده می شود و همچنین کل باغی که شیر زاد نامیده می شود.
- کل باغ دیوار کشیده شده واقع در بیرون شهر قم که باغ میان رود نامیده می شود.
- کل باغی که باغ بیشه نامیده می شود (باغ تپه یا باغ پنبه) ودر روستای کرمجگان از روستاهای شهر قم واقع شده است، همچنین کل باغی که « باغچه » نامیده می شود و در روستای مذکور قرار دارد و همچنین است کانال آبیاری از قنات روستای مذکور و باغ مذکور که مشتمل است بر ۱۱۰ من گندم.
- نصف تام کامل شایع از کل روستایی که پرچون نامیده می شود و در ناحیه سجاسرود از توابع شهر سلطانیه واقع است.
- نصف تام کامل شایع از کل روستایی که دشیر نامیده می شود و در ناحیه ذکر شده واقع شده است.